IIoT, endüstriyel süreçlerde nesnelerin birbirlerine Web aracılığıyla bağlanarak bilgi alışverişi yapmasını sağlayan IoT’un bir alt dalıdır.
Kamu Aydınlatması: Kamu aydınlatması, çevre website analizi alanında nesnelerin interneti örnekleri arasında yer alır. Aydınlatma alanına yönelik akıllı çalışmalardan birisidir.
site gönderilerinin dinamik ve sürekli güncel kalabilmesi, en yeni bilgilerin okuyuculara ulaşmasını sağlar. Bu özellik sayesinde bloglar, geleneksel basılı yayınlarla kıyaslandığında daha avantajlı bir duruma gelmektedir.
Nesnelerin interneti, 2016 yılı itibariyle kablosuz iletişim, madde algılayıcıları, gerçek zamanlı analizler ve makine öğrenimi (machine Finding out) gibi birçok teknolojinin iç içe geçmesi sayesinde büyük bir evrim geçirmektedir.
Stokta azalmakta olan, son kullanma tarihi yaklaşmakta olan ürünlerin takibini, gerek görülmesi durumunda tekrar sipariş verilmesi gibi tedarik uygulamalarına katkıda bulunmaları amacıyla geliştirilmektedir.
Bu sayede sürdürülebilir bir gelecek için IoT teknolojisinin yaygınlaşması ve kullanımı büyük önem taşımaktad.
Gelişen teknoloji ile birlikte Nesnelerin İnterneti (IoT) kavramı hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiştir. Bu bağlamda, IoT ile ilgili güncel örnek uygulamaları inceleyerek bu teknolojinin önemini ve kullanım alanlarını anlamak mümkündür.
2. Öngörü Analizi: Geçmiş verilere dayanarak gelecekteki eğilimler ve olası senaryolar hakkında tahminlerde bulunan veri analizi yöntemidir.
Nesnelerin İnterneti güvenliği, cihazların kullanımını kontrol etmek ve kötü niyetli saldırıları önlemek için çeşitli teknikler kullanılarak sağlanır. Bunlar şunları içerir: 1) Güvenlik duvarı kullanmak, 2) Güvenlik yazılımlarını güncellemek ve 3) İnternet ile bağlantılı cihazları korumak için güvenlik politikaları uygulamak. Güvenliği sağlamak için, cihazların güvenliği için yazılım ve donanım güncellemeleri yapılmalıdır.
Yazıyı uzun uzun okumadan konunun ne olduğunu anlamak isteyenler için ufak bir özet yazalım. Nesnelerin interneti, elektronik her aleti birbirlerine yani internete bağlama teknolojisidir.
Nesnelerin interneti kavramı nasıl ortaya çıkmıştır ve dijital çağın getirisi olarak neler sunmaktadır?
VPN veya sanal özel ağ, iki veya daha fazla cihaz arasında güvenli bir tüneldir. Güvenlik duvarlarını atlamak ve özel ağlara bağlanmak için kullanılabilir.
Nesneler, Wi-Fi, Bluetooth ve Zigbee gibi çeşitli kablosuz iletişim protokollerini kullanarak birbirleriyle etkileşimde bulunur. Bu kablosuz iletişim protokolleri, verilerin anlık ve hızlı bir şekilde iletilmesinde ve işlenmesinde kritik bir rol oynar.
Peki bunu kendimiz bile yapabilsek? ÇOkay güzel olmaz mı? Bizce de öyle. Öyleyse Internet of factors olarak adlandırılan “Nesnelerin interneti” konusunda bir özet yapalım.